Ultieme XC racebike is een klasse apart

Dit is de droomfiets die ik altijd al wilde hebben, maar die tot nu toe niet bestond. Vanaf nu rijd ik nergens anders meer op. Aldus Jolanda Neff. Jolanda won onlangs op haar nieuwe Supercaliber XC racebike een zilver medaille op het WK Cross-Country in Mont Saint-Anne in Canada.


Ultieme XC racebike is een klasse apart

Ultieme XC racebike is een klasse apart

Ultieme XC racebike is een klasse apart

Ultieme XC racebike is een klasse apart


De Supercaliber is even licht en efficiënt als een hardtail, maar heeft tegelijkertijd de controle en de tractie van een full suspension bike. Het is de ideale oplossing voor XC-racers die vol gas rijden tijdens beklimmingen en sprints, en daarnaast snelheid willen vasthouden op technische secties en afdalingen.

IsoStrut: innovatieve snelheid

De Supercaliber haalt zijn magie uit het IsoStrut veersysteem. Deze demper met 60 mm veerweg is geïntegreerd in de frameconstructie en geheel nieuw ontwikkeld in samenwerking met de vering specialisten van FOX.

De IsoStrut zit opgesloten in een cilinder-constructie die voorkomt dat de demper te ver draait of doorbuigt. Dit uniek ontwerp geeft de fiets een hoge trapefficiëntie en werkt zonder draaipunten. Dat bespaart niet alleen gewicht, maar  voorkomt ook zijdelingse speling.

Geboren racer

Vanaf het modeljaar 2020 zal zowel het hoofdframe is de achterbrug bij elk carbon model uitgerust zijn in een volledig OCLV Mountain Carbon frame. Elke Supercaliber is voorzien van een Straight Shot onderbuis en Knock Block, een SRAM 1x12 aandrijving (waaronder een SRAM AXS-afmontage op het topmodel in de serie) en Bontrager Kovee carbon wielen met Rapid Drive achternaaf die vrijwel direct aangrijpt als je op de pedalen stampt.

Net als alle Bontrager carbon wielen worden ook Kovee MTB-wielen gedekt door het Carbon Care wielprogramma. Als de wielen binnen twee jaar na aankoop beschadigd raken, dan repareert of vervangt Bontrager ze kosteloos.

Alle Supercalibers hebben bovendien een 100 mm voorvork, 29” wielen op alle framematen (S, M, M/L, L, XL, XXL) om het maximale voorwaartse momentum te benutten en ruimte te maken voor montage van twee bidonhouders in de voorste framedriehoek.


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

Trek Allant+ 7 en Supercaliber 9.8 door vakjury uitgeroepen tot Fiets van het Jaar 2020

Jaarbeurs Utrecht - De organisatie van de FIETS van het jaar verkiezing heeft zowel de Trek Allant+ 7 als E-bike van het Jaar en de Supercaliber 9.8 als Mountainbike van het Jaar uitgeroepen tot winnaars in hun categorie. De verkiezing 'Fiets van het Jaar' wordt georganiseerd door RAI Vereniging en deze awards gelden als de meest prestigieuze prijzen in de fietsindustrie. Uit alle uitzendingen kiest een onafhankelijke vakjury de beste fietsen per categorie.

Vacature ervaren fietsmonteur

Onderdelen genoeg maar wie zet het in elkaar? Wij zijn ter uitbreiding van ons team op zoek naar een ervaren fietsmonteur m/v Heb jij verstand van hybride fietsen, e-bikes en kun jij deze klaarmaken en repareren? Vind je het leuk om ook aan ATBs en racefietsen te sleutelen? Dan zoeken wij jou! Wij doen niet moeilijk, geen CVs of motivatiebrieven, kom gewoon langs of bel (035) 601 28 57.

Trek Verve+ Ideale elektrische fiets voor langere afstanden

De Verve+ is een veelzijdige elektrische fiets die is ontworpen om alle ritten zo comfortabel mogelijk te maken. Van woon-werkritten in de stad tot recreatieve uitstapjes in de natuur. Een zacht zadel, ergonomische handvatten en vering in de voorvork en zadelpen, zorgen zelfs op slecht wegdek voor heerlijk comfort. Door de afmontage met een derrailleur schakelt de Verve+ onder alle omstandigheden naar een hogere of lagere versnelling. Ideaal dus voor wie optimaal gemak wilt!

De mountainbike Trek Fuel EX is vernieuwd!

De meest verkochte trail mountainbike van Trek, de Fuel EX, is grondig vernieuwd. De Fuel EX is altijd al een enorm veelzijdige mountainbike geweest, de perfecte keuze voor wie met n fiets overal uit de voeten wil kunnen. De vernieuwde Fuel EX is ng avontuurlijker, dankzij een gepdatet frame en betere vering, en een groter aantal framematen.

Vacature ter uitbreiding: Ervaren fietsmonteur


Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  09.00-18.00
Woensdag:  09.00-18.00
Donderdag:  09.00-18.00
Vrijdag:  09.00-18.00
Zaterdag:  09.00-17.00
Zondag:  Gesloten
 
Verhuurfietsen kunnen op afspraak ook op zondag afgehaald en teruggebracht worden.


Contactgegevens